1 bod do věrnostního systému
Chuť výparu je skvělá osvěžující, lze přirovnat k mátě peprné, ale narozdíl od ní není tak silná daleko jemnější. Více
Muňa Muňa dorůstá výšky 1–2 metry na suchých kamenitých stráních v Peru. Je známa svou mentolovou chutí a pronikavým aroma. Díky silnému aroma byla využívána jako odpuzovač škůdců při uskladnění zeleniny. Poprvé byla muňa muňa popsána v 18. století španělskými kronikáři.
Listy je možno užívat formou čaje, nebo je vaporizovat, buď samostatně nebo ve směsích s jinými bylinami. Teplotu doporučujeme kolem 180 stupňů Celsia. Ale v závislosti na vaporizéru nebo použité směsi může být i vyšší či nižší.
Chuť výparu je skvělá osvěžující, lze přirovnat k mátě peprné, ale narozdíl od ní není tak silná daleko jemnější.
Tradiční užití: Jednu vrchovatou polévkovou lžíci sušené nati muňa muňa přelijeme 750 ml studené vody a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 4–5 min. na mírném ohni a poté scedíme. Užíváme 3× denně sklenku odvaru. Odvar má zářivou jiskru a silně mentolovou chuť.
Upozornění: Nepřekračovat doporučené denní dávkování. Nedoporučuje se těhotným a kojícím ženám, dětem do 3 let. Nenahrazuje pestrou stravu.
Listy je možno užívat formou čaje, nebo je vaporizovat, buď samostatně nebo ve směsích s jinými bylinami. Teplotu doporučujeme kolem 180 stupňů Celsia. Ale v závislosti na vaporizéru nebo použité směsi může být i vyšší či nižší.
Chuť výparu je skvělá osvěžující, lze přirovnat k mátě peprné, ale narozdíl od ní není tak silná daleko jemnější.
Tradiční užití: Jednu vrchovatou polévkovou lžíci sušené nati muňa muňa přelijeme 750 ml studené vody a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 4–5 min. na mírném ohni a poté scedíme. Užíváme 3× denně sklenku odvaru. Odvar má zářivou jiskru a silně mentolovou chuť.
Upozornění: Nepřekračovat doporučené denní dávkování. Nedoporučuje se těhotným a kojícím ženám, dětem do 3 let. Nenahrazuje pestrou stravu.